لیست اختراعات حسن خاني
اين مجموعه در قالب يك تخت شيمي درماني با تمامي امكانات مورد نياز براي يك جلسه شيمي درماني براي بيمار ميباشد . اين مجموعه شامل قسمت هاي كلاه سرد ضد ريزش مو براي بيماران سرطاني در حين شيمي درماني ، صندلي تخت خواب شو برقي مجهز به سيستم گرم كن صندلي جهت كاهش احساس سرما در حين استفاده از سيستم كلاه سرد ، ماسك و كپسول اكسيژن جهت استفاده براي بيماراني كه بر اثر عوارض دارو در حين شيمي درماني دچار تنگي نفس ميشوند ، مانيتورينگ ضربان قلب ، ميزان اشباع اكسيژن خون و ميزان فشار خون بيمار در حين شيمي درماني براي جلوگيري از عوارض مخرب داروهاي شيمي درماني و حساسيت هاي دارويي و درگاه كارت خوان مغناطيسي جهت مشاهده و ذخيره سازي سوابق بر روي كارت مغناطيسي بيمار ميباشد .فلذا اين دستگاه را مي توان در كليه مراكز ، كلينيك ها ، درمانگاه ها و بيمارستانهايي كه عمل شيمي درماني در آنها انجام مي گيرد مورد استفاده قرار داد .
سامانه آبياري زيرسطحي تراوا جزء سيستم هاي آبياري ميكرو زيرسطحي بوده و داراي مزاياي متعدد و منحصر به فرد از نظر مسائل زراعي، حفظ منابع آب و خاك و اقتصادي است. از مزاياي آبياري ميكرو زيرسطحي مي توان به كاهش در ميزان آب مصرفي، افزايش در رشد، بهبود در عملكرد و كيفيت محصول، افزايش در كارآيي مصرف آب، كاهش خطرات شوري براي گياهان، تعديل كاربرد كود و مواد شيميايي، كنترل رشد علف هاي هرز، كاهش در مصرف انرژي، تسهيل در عمليات كشاورزي، حفظ ساختمان خاك و حفاظت بيشتر از محيط زيست را نام برد. سامانه آبياري زيرسطحي تراواي ارائه شده در اين اظهار نامه با استفاده از مواد و مصالح محلي قابل ساخت است و بدليل ساده بودن و عدم نياز به فشار بالاي كاركرد، بكارگيري آن توسط كشاورزان در مناطق دوردست و محروم كشور كاملا توجيه پذير است. با عنايت به استفاده و آزمون چندين ساله اين سامانه در كشت انواع محصولات زراعي و باغي در نقاط مختلف كشور، اين سامانه آبياري با آبدهي هاي متفاوت و قابل كنترل، قادر به تامين نياز آبي گياهان باغي، محصولات جاليزي، سبزيجات و نيزكشت هاي گلخانه اي مي باشد.
درزمينهٔ تجهيزات پزشكي، نخ و سوزن جراحي يكي از مهمترين ابزارهاي عملهاي جراحي ميباشند. كيفيت نخ و سوزن و همچنين اتصال بين آنها تأثير بسزايي را بر روي عملهاي جراحي دارند. هدف از اين طرح ارائه راهكاري بر مبناي علوم مكانيك، كامپيوتر و الكترونيك، جهت ارتقا كيفيت اتصال نخ و سوزن جراحي ميباشد كه بهواسطه آن عمل جراحي با سهولت بيشتري انجام پذيرد. امروزه اتصال نخ و سوزن بهصورت دستي و توسط اپراتور صورت ميگيرد. راهكاري كه در اين طرح جهت بهبود فرايند اتصال نخ و سوزن ارائهشده است، اتوماسيون سازي سيستم هممحوري نخ و سوزن ميباشد. اتوماسيون سازي ارائهشده در اين طرح بر مبناي سيستم پردازش تصوير و جابهجاگرهاي خطي فرمانپذير ميباشد. دوربينها تصاوير موردنياز را از نخ و سوزن برداشته و آنها را به سيستم پردازش تصوير تحويل ميدهند. سيستم پردازش تصوير بر اساس تصاوير دريافتي، فرمان لازم را به جابهجاگرهاي خطي ميدهد. جابهجاگرها با دريافت فرمان نخ و سوزن را جهت اتصال، هم محور ميكنند. بعد از طراحيهاي اوليه و انجام بررسيهاي موردنياز، نمونه اوليه ساخته و مورد آزمايش قرار گرفت. نتايج حاصله نشان ميدهد كه اين سيستم قابليت هممحور كردن نخ و سوزن را به شكل مطلوبي دارا ميباشد.
پروتز مصنوعی در مفصل جابجا شده دیستال رادیواولنار
(Distal Radio-Ulnar Translocated Joint Prosthesis)
اختراع پروتز مصنوعي در مفصل جابجا شده ديستال راديواولنار(Distal Radio-Ulnar Translocated Joint Prosthesis) كه در زمينه تجهيزات پزشكي كاربرد دارد براي حل اين مشكل كه در موارد آرتروز و قفل كردن مفصل ديستال راديواولنار جهت بازيابي حركت نيازمند رزكشن قسمتي از ديستال اولنا هستيم ساخته شده است با اين راه حل كه 2 سانتيمتر از استخوان ديستال اولنا 2 سانتيمتر بالاي مفصل برداشته مي شود سپس استم پروتز در ديستال و پروكسيمال تعبيه مي شود. با قراردادن گوي بين دو استم و تنظيم فاصله بين دو سطح مفصلي يك مفصل مصنوعي معادل مفصل طبيعي 2 سانتيمتر بالاتر از ان ايجاد مي شود. وجه تمايز اين مفصل نسبت به روشهاي مرسوم، عدم نياز به دستكاري نسج نرم و ايجاد اسلينگ تاندوني، از بين رفتن احتمال جوش خوردن دو قطعه استخواني به هم و بازيابي دامنه كامل حركتي است. بر خلاف پروتزهاي موجود، استخوان نرمال كارپ با سطح فلزي مفصل نمي شود و مفصل اولنوكارپال سالم نگه داشته مي شود. همانند روش متداول قابليت فيوژن استخواني ديستال اولنا به ديستال راديوس حفظ مي شود. در اين روش ساعد حين حركات چرخشي دچار جابجايي بيش از حد در ديستال نمي شود و تداوم استخوان در ديستال مشابه شرايط طبيعي حفظ مي شود.
اختراع "دستگاه فشار نقطه اي استاندارد اندام " در زمينه فني "بخش الف: نياز هاي انساني، زير بخش: سلامتي و بهداشت" يكي از شايع ترين عارضه هايي كه دست را درگير مي كند، سندروم تونل كارپال مي باشد. اين سندروم اگر به موقع و صحيح توسط پزشك تشخيص داده نشودو اقدامات لازم براي جلوگيري از آن صورت نگيرد، خسارات جبران ناپذيري مثل آتروفي عضلات تنار، از كارافتادگي دست و مشكلات متعاقب آن نيز به وجود خواهد آمد. براي تشخيص صحيح و دقيق اين سندروم، علاوه بر توجه به علايم همراه، چند تست اختصاصي نيز بايد توسط پزشك انجام شود تا بتواند جواب قطعي درمان را اعلام كند. براي حل اين مشكلات ما وسيله جديدي اختراع كرديم و آن را دستگاه فشار نقطه اي استاندارد اندام ناميديم. همانطور كه ذكر شد دستگاهي كه بتوان با آن تست استاندارد كامپرشن براي تشخيص وجود عارضه سندروم تونل كارپال را لا دقت انجانم داد، وجود ندارد و علاوه بر اين دستگاه مشابه موجود، تنها محدود به انجام تست كامپرشن بر روي دست به دليل محدوديت هاي توضيح داده شده در بالا مي باشد. بنابراين اختراع دستگاهي اين قابليت را داشته باشد كه براي چهار اندام با دقت و نيروي استاندارد كامپرشن اعمال كند، گام مهمي در در كاهش قابل توجه و يا رفع كامل خطا در تشخيص اين عارضه را به دنبال دارد.
با فرا رسيدن فصل تابستان و گرماي هوا نياز به راه اندازي سيستم هاي سرمايشي بويژه كولرهاي آبي منازل و ادارات ايجاد مي گردد. سرمايش تبخيري قدمت زيادي دارد قبل از ورود سيستم هاي تهويه مطبوع سرمايش تبخيري متد موثري براي خنك كردن يك خانه به شمار مي رفت. در آب و هواي خشك سرمايش تبخيري همواره منسوب به كولر آبي است كه براي خنك كردن خانه ها به صورت ارزان قابل استفاده مي باشد. اساس كار در كولرهاي آبي سرمايش تبخيري مستقيم است. تمام كولرهاي آبي با موتور الكتريكي كار مي كنند در اين طرح از موتور مكانيكي و فيلترهاي مخصوص استفاده شده و همچنين مطبوع شدن هوا صورت مي گيرد. موتور مكانيكي حتي با حركت دست به راه مي افتد و كولر فعال مي شود علاوه به خنك نمودن هوا محيط اطراف را معطر مي نمايد و نيازي به خوشبوكننده ها نيست. فيلترها از ورود سختي آب به پوشالها و داخل كولر جلوگيري مي كنند و با اين تكنيك نيازي به تعويض زياد پوشالها نمي باشد و مانع خراب شدن ساير قطعات توسط رسوبات مي شود. آژير خطر و صداي بوق شخص را از اتفاقات ناشي از اشكال در آبرساني مطلع نموده و كمك شاياني به جلوگيري از هدر رفتن آب و خراب شدن ساختمانها مي نمايد. در پايان كمك به اقتصاد خانواده و صرفه جويي در مصرف برق در كشور مي باشد و از اتصالي كردن كولر و يا برق گرفتگي توسط بدنه ايمن مي باشيم.
طرح هاي مختلفي براي ساخت بدنه مكانيكي ربات وجود داشت. ولي بهترين راهكار براي اينكه هم از لحاظ ظاهري شكلي زيبا و بازارپسند داشته و هم كارايي خوبي براي جارو كردن دارا باشد . بدين صورت بود كه جنس بدنه از فلكسي و شكل ربات بصورت دايره اي باشد. با توجه به بردهاي الكترونيكي ، باتري، موتورهاي جريان مستقيم فرچه هاي جارو و چرخ هاي آن ابعاد آن تعيين شد بطوريكه بتواند زير ميز يا صندلي رود و آنجا را جارو نمايد. در نتيجه قطر آن 40 سانتي متر و ارتفاع آن حدود 15 سانتي متر شد كه با تغيير طراحي و استفاده از قطعات الكترونيكي گران تر با ابعاد كوچكتر مي توان ارتفاع و قطر جارو را كوچكتر كرد. همچنين با تعويض جاي فرچه ها مي توانيم فضاي خيلي كمتري را براي بدنه آن اختصاص دهيم. البته خيلي كوچكتر نمودن جارو اين مشكل را به وجود خواهد آورد كه زمان بيشتري براي نظافت نياز مي شود.
موارد یافت شده: 15